AGH összes bejegyzése

Liftbeszéd díjazottak / Díjazott liftbeszélők

Az Első Élettudományi Liftbeszéd Fesztivál szervezői köszönettel tartoznak mindenkinek, akik hozzájárultak a rendezvény sikeréhez: a résztvevőknek, a zsűrinek, a szponzoroknak és a hallgatóságnak.

A résztvevők három kategóriában, összesen harmincegyen mérkőztek meg a legjobb liftbeszéd (2 perces, tudományos-ismeretterjesztő előadás) megtartásáért. Valamennyien felkészülten érkeztek és nívós előadást tartottak – ahogy ezt a zsűri többször említette is.

A zsűri tagjai voltak Kacskovics Imre (elnök), Boros Anna, Gimes Júlia, Gózon Ákos, Horváth Ákos, Kovács M. Gábor, Schlett Katalin és Vásárhelyi Tamás. A zsűri a három kategóriában 2-2 helyezést, valamint négy kategória-független különdíjat osztott ki.

“MSc előtti” kategória:
1.: Csaplár Marianna (videó)
2.: Bényei Éva Bernadett (videó)

“MSc” kategória:
1.: Stégmár Balázs (videó)
2.: Aszalós Júlia Margit

“MSc utáni” kategória:
1.: Száz Dénes
2.: Virágh Csaba (videó)

Különdíjban részesültek:
Herényi Márton (videó), Szalkai Balázs (videó), Szűcs Imola és Tóth Katinka.

Szponzoraink hozzájárulását is köszönjük. A Fővárosi Állat- és Növénykert felajánlott egy-egy családi jegyet az első helyezetteknek. A Magyar Természettudományi Múzeum pedig a második helyezetteket támogatta időszakos kiállításukra szóló kétfős jegyekkel.

Liftbeszéd illusztráció

Szolgálati közlemény a résztvevőknek:

Kétperces előadásaitok illusztrálására felhasználhattok 1 db fekvő tájolású, A4-es arányú diát (pdf, < 1Mb). Ezt március 4-e, szerda éjfélig (23:59) küldjék el nekünk, szervezőknek! A kivetítés zökkenőmentessége érdekében e diákat egybefűzzük, és központilag is fogjuk léptetni őket.

Többen felkerestetek minket az előadásotok illusztrálását célzó egyéb, értelemszerű ötletekkel. Ezek fényében úgy döntöttünk, hogy felhasználhattok a pdf helyett 1 db kézzelfogható szemléltetési eszközt – ha az a Fesztivál lebonyolítását nem akadályozza. E kitételről eseti alapon döntünk. Tehát aki élne e lehetőséggel, mindenképp keressen fel minket!

Liftbeszéd nyilvános terempróba

Helyszín: 0-821 Bolyai János terem
Időpont: március 2., hétfő, 18:00

A terempróba célja, hogy a fesztivál technikai kellékeinek (kamera, visszaszámláló stb.) elhelyezését, illetve a lebonyolítás részleteit (előadó helye, felkészülő útja stb.) a helyszín adottságaihoz tudjuk igazítani. Az érdeklődőket szeretettel látjuk: a még döntésre váró kérdésekben szívesen igazodunk a ti igényeitekhez.