2017 Tavaszi Iskola

Mit csinál a biológus?

Biológus Tavaszi Iskola 2017

Szakterületi körkép jelenlegi és leendő biológus hallgatóknak

Helyszín: Királyrét, Fatornyos Fogadó és Erdei Hotel

Időpont: 2017. április 7-9.

Az idei Tavaszi Iskola kedvcsináló körképet ad a “biológusi létről”, a biológusok napi munkájáról, életmódjáról és lehetséges pályaíveiről. Az előadók között lesz etológus, növénybiológus, terepbiológus, biotechnológiai iparban dolgozó kutatási igazgató, virológus-orvosbiológus, természetfilmesként dolgozó biológus, molekuláris biológus, és elméleti modellező biológus, akiket arra kértünk, meséljék el a munkájuk “mindennapjait” és kiemelt pillanatait, szépségeit és árnyoldalait egyaránt. Az előadók az előadások után és között is örömmel válaszolnak a kérdésekre. Három évvel ezelőtt már rendeztünk ilyen típusú Tavaszi Iskolát, és óriási siker volt!

A Tavaszi Iskola a Facebookon: kérlek, oszd meg mindenkivel, akit érdekelhet! A Tavaszi Iskola plakátja letölthető.

Idei előadóink:

Az Iskola péntek délutántól vasárnap ebédig tart. A részletes program letölthető.

A Tavaszi Iskolára az egész országból (sőt az országhatáron túlról is) lehet jelentkezni. Elsősorban biológiát tanuló egyetemisták és a pálya iránt érdeklődő középiskolások jelentkezését várjuk, de a férőhelyek függvényében más érdeklődőket is szívesen látunk.

Jelentkezés: az online jelentkezési lap kitöltésével. Minden jelentkezésről visszajelzést küldünk. A jelentkezési határidő: március 31. éjfél. (Befizetési határidő: április 4. éjfél).

A jelentkezések a részvételi díj befizetésével válnak érvényessé. Lemondás esetén április 4-ig tudjuk garantálni a befizetett részvételi díjak visszafizetését (későbbi lemondás esetén csak akkor, ha van várólistás pótember).

Kik jelentkezhetnek? A részvételt 40 főben korlátozzuk, hogy megőrizzük az előadások kötetlen, interaktív jellegét. Az idei program elsősorban a szakterület-, illetve szakválasztás előtt álló biológia BSc-seknek, és a biológusi pálya iránt érdeklődő 11-12. évfolyamos gimnazistáknak szól. Ha e kategóriák egyikébe sem tartozol, de a biológia iránt érdeklődő fiatal vagy, akkor is jelentkezz, és a jelentkezési lap utolsó rovatában írd meg, miért szeretnél eljönni. Az egész országból várjuk a biológusi pálya iránt érdeklődőket!

(Friss: már csak néhány szabad helyünk maradt, ezeket március 20-ig fenntartjuk középiskolások és határon túli hallgatók számára. Aki nem ezekből a kategóriákból jelentkezik, az március 20. éjfélig várólistára kerül, majd a be nem töltött helyek függvényében kap visszaigazolást, illetve a később lemondással felszabaduló helyeket is várólistások kapják, a jelentkezések időrendi sorrendjében).

Középiskolások számára igazolást adunk a részvételről (hogy pénteken az Iskola kezdetére odaérhessenek), és igény esetén a Biológus TDK egyetemista szervezőivel együtt utazhatnak Budapestről.

Részvételi díjak:

Az első 25 jelentkező számára 7.500 forint (ez a keret betelt), a további jelentkezők díja 11.000 Ft. Ha hotelszobai elhelyezést kérsz (akár külön szobát kérsz, akár ketten laktok együtt) egységesen 16.000 Ft/fő.

A részvételi díj magában foglalja a két éjszakai szállást és péntek vacsorától vasárnap ebédig valamennyi étkezést. A részvételi díj befizethető (az online jelentkezés visszaigazolása után) banki átutalással (a számlaszámot megírjuk a visszaigazolásban) vagy személyesen Müller Viktornál (a megadott időpontokban). Befizetési határidő: április 4. éjfél.

Szállás: három- és négyágyas fürdőszobás szobákban a Fogadó turistaszálló részlegében. A jelentkezési lapon meg lehet jelölni preferált szobatársakat: ezt a lehetőségek szerint figyelembe vesszük a szobabeosztásnál (de garanciát nem tudunk vállalni).

A Fatornyos Fogadó hotel részlegében kényelmes kétágyas szobák is rendelkezésre állnak. Aki ilyen elhelyezést szeretne, jelezze a jelentkezési lap “Egyéb megjegyzés” rovatában: ebben az esetben a(z étkezést is magában foglaló) részvételi díj 16.000 Ft/fő. (Hotelszoba esetén természetesen garantáljuk, hogy ha ketten egymást jelölik meg szobatársként, akkor közös szobába kerülnek. Aki nem jelöl meg szobatársat, az egyedül kap külön szobát).

A helyszín megközelítése:

a) Kismarosról busszal vagy kisvasúttal Királyrétig, majd gyalog az ÉK irányba tartó műúton (kb. 10 perc).

b) Autóval Szokolya illetve Kóspallag irányából. (A Fatornyos Fogadó belső parkolója ingyenes, de ehhez keresztül kell hajtani Királyréten a fizetős parkolón. A fogadó szállóvendégeit természetesen ingyen keresztülengedik.)

Érkezés: pénteken 12 és 15 óra között.
Kérjük a résztvevőket, hogy ne az utolsó pillanatban érkezzenek!

Javasolt leutazás: Kismarosról a 12.00-kor induló (Királyrétre érkezik: 12.30) vagy a 14.00-kor induló (Királyrétre érkezik: 14.30) kisvasúttal. Aki az utóbbit lekési, még elkaphatja a 14.50-kor induló buszt, ami 15.08-kor ér Királyrétre, aztán loholva még eléri a megnyitót.

A hazaút megtervezéséhez itt érhetőek el menetrendek:

kisvasút: http://kiralyret.bloglap.hu

busz: http://ujmenetrend.cdata.hu/uj_menetrend/volan/index.php

vonat: http://www.mavcsoport.hu/

Támogatás: A Tavaszi Iskola a Nemzeti Tehetségprogram / Emberi Erőforrások Minisztériuma / Emberi Erőforrás Támogatáskezelő támogatásával valósul meg.

 

ntp_72_rgbemmi_logo emet_logo_szines

 

Kapcsolat: Ha további kérdésed van, a btdk@btdk.elte.hu címen írhatsz nekünk.