TDK Érem, JNP díj, Mestertanárok és Pro Scientia díjazottak – 2021

Tanévet zárunk. A járványügyi szabályozások miatt már önmagában is különleges lett volna a 2020/21-es év, de minden nehézség ellenére magunk mögött tudunk egy sikeres OTDK-t, valamint a napokban számos fontos, a TDK-hoz köthető kitüntetés is kiosztásra került.

Az Eötvös napi díjátadón az ELTE Természettudományi Kar által idén odaítélt két TDK Érem egyike a BTDK volt vezetőjéhez, Karunk jelenlegi oktatási dékánhelyetteséhez, Müller Viktorhoz (egyetemi docens – Növényrendszertani, Ökológiai és Elméleti Biológiai Tanszék) ) került.

Ugyancsak ezen a díjátadón került sor a BTDK által alapított Juhász-Nagy Pál Tehetséggondozó Díj odaítélésére, amelyet a BTDK vezetősége idén Szövényi Gergelynek (egyetemi adjunktus – Állatrendszertani és Ökológiai Tanszék) ítélt oda, akinek lelkiismeretes és odaadó munkája számos kitűnő TDK dolgozat megszületését segítette az utóbbi években.

A BTDK-n is induló hallgatók közül Bognár Zsófia (témavezetők: Szabó Dóra, Kubinyi Enikő, Etológia Tanszék) Pro Scientia Aranyérmet kapott.

Végül, az idén az ELTE Biológiai Intézet két oktatója, Kovács M. Gábor (Növényszervezettani Tanszék), illetve Felföldi Tamás (Mikrobiológiai Tanszék) is megkapta az OTDT Mestertanári címét.