Egyéb kategória bejegyzései

zboray_2015

Zboray Géza (1941 – 2023)

zboray_2015

Minden egyetemen, minden korban vannak legendás oktatók, de kevés olyan tanár van, aki több koron, több generáción át meg tud maradni fogalomként. Zboray Géza viszont kétségtelenül ilyen volt – évtizedeken át, ELTE-s biológusok generációi számára ő volt A Tanár. És függetlenül attól, hogy vizsgahelyzetekben ki mit élt át vele kapcsolatban, soha senki nem vonta kétségbe, hogy egy-egy anatómia előadáson, ha ő állt a tábla előtt, valami egészen különleges, világszínvonalú, majdhogynem mágikus dolog történt, ahogy színes krétái alatt a tábla megelevenedett. Zboray Géza (1941 – 2023) bővebben…

JNP Díjak, 2023

Az ELTE BTDK oktató vezetősége a 2023-as Juhász-Nagy Pál Tehetséggondozó Díjat Solti Ádámnak, az ELTE Növényélettani Tanszéke docensének ítélte. Ádám csoportjában az elmúlt évek során intézeti szinten is kiemelkedő számú sikeres TDK-dolgozat született, ezért is tartotta a BTDK fontosnak tehetséggondozó tevékenység díjazását.

Három év után ismét kiosztásra került a Juhász-Nagy Pál Ifjúsági Díj is, amelyet hagyományosan fiatalabb, de a tehetséggondozásban már kiemelkedő teljesítményt felmutató kollégáinknak szoktunk kiosztani. Idén Csizmadia Tamást, az Anatómia- Sejt és Fejlődésbiológia Tanszék adjunktusát díjaztuk, akinek hallgatói az elmúlt három OTDK mindegyikén díjazásban részesültek.

36. OTDK Biológia Szekció – ELTEs eredmények

36OTDK-Biologia_ELTE-cover

2023 április 24. és 26. között az ELTE Biológiai Intézete volt a 36. OTDK Biológia Szekciójának házigazdája. A konferencia 19 tagozatában közel 180 pályamunkát hallgatott meg a szakmai zsűri – a részletes programot itt olvashatjátok.

ELTE-s színekben 60 dolgozatot neveztünk és hallgatóink az alábbi eredményeket érték el: 36. OTDK Biológia Szekció – ELTEs eredmények bővebben…