Állás és pályázat kategória bejegyzései

8. Ifjúsági Bolyai Pályázat

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma meghirdeti a 8. Ifjúsági Bolyai Pályázatot.


Pályázók köre
Pályázhat a 2015/2016. tanévben hazai középiskolák nappali tagozatos képzésének utolsó három évfolyamán tanuló diák, továbbá a hazai felsőoktatási intézmények nappali tagozatos, bármilyen szakirányú BSc képzésben és osztatlan orvos- és kétszakos tanárképzésben résztvevő magyar állampolgárságú hallgató.
Téma
Az evolúció elmélete és gyakorlati alkalmazásai
vagy
Mesterséges evolúció: Új baktériumok létrehozása és felhasználása az emberi életminőség javítására

Tematikai követelmények:
A dolgozat tartalmazzon egy általános összefoglalást a vizsgált területről (maximum 5 oldalban). Az írásmű további része lehet egy életmű bemutatása, a téma aktuális problémái közül egynek vagy többnek a jellemzése, párhuzamba állítása. Továbbá a dolgozat témája vagy annak része is lehet egy kutatási terv elkészítése, esetleg saját vizsgálatok, avagy statisztikai elemzések bemutatása. A dolgozat mindenképp tartalmazzon saját ötleteket, esetleg kísérleti terveket a megjelölt témával kapcsolatosan.

Az Ifjúsági Bolyai Pályázat felsőoktatási kategóriájának nyertes pályázója egyrészt bruttó 500 ezer Ft pénzjutalomban részesül, továbbá a győztes hallgató a Bolyai Díjas tudós irányításával folytathatja kutatómunkáját.

További információk: a pályázatfigyelő honlapján

Állás: MTA-SE Molekuláris Biofizikai Kutatócsoport

Az MTA-SE Molekuláris Biofizikai Kutatócsoport fiatal kutatókat keres. (végzős hallgatót, diplomával vagy PhD fokozattal rendelkezőt)

Feladat: Tudományos kutatómunka végzése multidrog-kötő fehérjék (ABC fehérjék, metabolikus enzimek, és transzkripciós faktorok) területén elméleti módszerek (bioinformatika, molekuláris dinamika, stb.) alkalmazásával.

Feltételek:

 • Angol nyelvtudás;
 • Alapszintű programozási ismeretek;
 • Magas szintű problémamegoldó és kommunikációs képesség.

Amit nyújtunk:

 • Izgalmas kutatási témák;
 • Motiváló környezet;
 • PhD képzést támogatunk.

További részletek a felhívásban, vagy a honlapon.

Pályázat: Soós Ernő Ifjú Kutatói Díj

A Hidrofilt Kft. és a Soós Ernő Víztechnológiai Kutató-Fejlesztő Központ(Pannon Egyetem) ismét meghirdeti a Hidrofilt Kft. finanszírozásával létrejött

Soós Ernő Ifjú Kutatói Díj

diplomamunka és PhD disszertáció pályázatot.

A pályázat azon MSc- és PhD-hallgatóknak szól, akik kutatásukat a víz- vagy szennyvízkezelés, illetve az ahhoz köthető területek valamelyikén folytatják, és szakdolgozatukat / értekezésüket a 2015. augusztus 1. – 2016. július 31. közötti időszakban védték / védik meg; továbbá a pályázat benyújtásakor még nem töltik be a 35. évüket.

Jelentkezni angol vagy magyar nyelven a www.sooswrc.hu honlapon lehetséges 2016.04.01-től. A pályázatok beküldési határideje: augusztus 12.
Részletek az alábbi Pályázati Felhívásban,

valamint a http://www.sooswrc.hu/hu/hirek/ifju-kutatoi-dij-palyazat weboldalon.

Álláslehetőség végzős hallgatóknak a Semmelweis Egyetemen

A Semmelweis Egyetem, Genetikai, Sejt- és Immunbiológiai Intézet új molekuláris tumorbiológiai kutatócsoportja fiatal kutatót keres!

A projekt fő célja a tumorsejtek és a stroma közötti parakrin kommunikáció feltérképezése vastagbéltumorokban, melynek során lehetőség nyílik a legmodernebb technológiát megtestesítő 3D organoid tenyészetek és a CRISPR-Cas9 rendszer használatára is, humán klinikai minták bevonásával. A sikeres jelentkező számára PhD szerzési lehetőséget biztosítunk.

Felhívás: Semmelweis Tumorbiológiai Kutatócsoport Felhívása

Feltételek:

 • Legkésőbb 2016. augusztusig megszerzett biológus MSc, gyógyszerész vagy orvosi diploma;
 • Angol nyelvtudás;
 • Magas szintű problémamegoldó és kommunikációs képesség;
 • Korábbi tudományos kutatómunkában való részvétel.

Előnyt jelent:

 • Tapasztalat tumorbiológia területén;
 • Genetikai és biokémiai ismeretek;
 • Sejt- és szövettenyésztésben való jártasság.

Bővebb információ:

Az egyetem honlapja