Gyakran ismételt kérdések

 

Frissülő lista.

K: Az absztraktra vonatkozik bármilyen formai vagy tartalmi megkötés (a karakterszámon túl)?
V: Nem. Az absztrakt szerepe pont ugyanaz, mint egy tudományos cikk esetén: gyors áttekintést adjon a lényegről. Ez segít nekünk a szekcióbeosztás elkészítésében, illetve a feltöltött összefoglalók kerülnek be a konferencia absztraktkötetébe is, ami alapján a konferencia látogatói tájékozódhatnak majd.

Általánosságban igaz, hogy amire nem írtunk szabályt, arra nem vonatkozik megkötés.

K: Az absztrakt karakterszámába beleszámít a cím?
V: Nem. (A karakterszámot egyébként a feltöltési rendszer ellenőrzi, és túllépés esetén javítást kér, nem engedi a jelentkezést. Így nem lehet véletlenül hibázni).

K: A pályamunka leadása és a konferencia között újabb kísérleteket végeztem. Ezek eredményét betehetem az előadásba?
V: Természetesen.

K: Módosítottam a dolgozatomat – feltölthetem újra?
V: A feltöltési határidő előtt a pályamunka ismételten feltölthető – ilyenkor a korábbi verzió törlődik a rendszerből.

K: A hivatkozott szakirodalmat milyen formátumban kell megadni a szövegben, illetve az irodalomjegyzékben?
V: Bármilyen, tudományos cikkekben, disszertációkban bevett formátum megfelel.

K: A szóközök beleszámítanak-e a karakterlimitekbe?
V: Igen.

K: Függelék lehet a dolgozatban, és ha igen, beleszámít a karakterlimitbe?
V: Lehet függelék, és beleszámít a limitbe. A formai követelményeknél tételesen felsoroljuk, mi az, ami nem számít bele a karakterlimitbe: minden egyéb beleszámít.

K: A feltöltött absztraktomban elveszett a formázás, ez hiba?
V: Ez nem hiba, a feltöltő rendszer sima, formázatlan szövegként olvassa be az absztraktot. Kérjük, hogy az összefoglalót ennek figyelembe vételével fogalmazzák meg.

K: A pályamunkámban publikálatlan eredmények vannak, amelyeket egyelőre nem hozhatunk nyilvánosságra. Ki fog hozzáférni a pályamunkához?
V: Nyilvánosságra egyetlen dolgozatot sem hozunk. Az online rendszerben hárman férünk hozzá a szervezők közül, ezen kívül a szekció zsűritagjai (3-4 kutató) fognak hozzáférni, akik értékelik is a pályamunkát. Mindannyiuk figyelmét felhívjuk rá, hogy a dolgozatok tartalma nem adható tovább. Ugyanakkor a jelentkezéskor feltöltött összefoglalók a konferencia absztraktkötetében nyilvánosak lesznek.

K: Az ismerősöm már megkapta a dolgozatának értékelését, de én még nem — érdemes a szervezőknek szólnom?
V: A pályamunkákra kapott bírálatokat szekciónként küldjük ki, amikor a szekció valamennyi bírálata beérkezett. Így előfordulhat, hogy egy másik szekcióba tartozó ismerős már megkapta a bírálatait, de Te még nem. Akkor szólj nekünk, ha a Te szekciód valamelyik résztvevője már kapott bírálatot, de Te még nem.

K: Tudhatom, hogy kik bírálták a dolgozatomat?
V: Az előzetes bírálást is a (programban feltüntetett) zsűri tagjai végzik, de nem nyilvános, hogy ki melyik dolgozatot bírálta.

K: A TDK konferenciára készített előadásom preziben is szerkeszthetem, vagy csak és kizárólag ppt illetve pdf formátum az elfogadott?
V: Saját felelősségre lehet prezit használni, de csak a vetítésre beállított gépen. Bárminemű technikai fennakadás az előadás idejéből vesz el.

K: A bírálói véleményben megfogalmazott kérdéseket hogyan kezeljük? Az előadásba kell beépíteni a választ, vagy külön, akár az előadás után, akár papíron válaszoljuk meg?
V: Elég az előadásba beépíteni a válaszokat.