ELTE TDK nap és Biológus Gólya-nap

A Biológus Gólya-nap a BTDK bemutatkozó rendezvénye, ahová azokat a hallgatókat várjuk, akik (idővel) be szeretnének kapcsolódni a kutatómunkába, és még nem tudják, hogy a BTDK hogyan segíthet ebben nekik. Elmondjuk, mi a “tédékázás” menete, és bemutatjuk azokat a rendezvényeket, amelyeket az év során szervezünk. Emellett elmeséljük, milyen klassz buli a TDK-t szervezni, hátha Te is kedvet kapsz hozzá :).

Idén először az ELTE egyetemi szinten is szervez egy hasonló rendezvényt, és a Gólya-napot “betagoljuk” ez alá. Szeptember 28-án 17.30-kor a Déli tömb, 0-803 Szabó József előadóban kezdődik a közös egyetemi rendezvény, ahol ismertetik a tédékázás szakterülettől független oldalát, majd utána a BTDK a Gólya-napok megszokott helyszínén, a Biológiai és Paleontológiai Gyűjtemény piramisában rendezi a saját programját, ahol a biológus szakterület sajátságairól hallhattok. Gyakorlott TDK témavezető fog mesélni a tédékázás témavezetői oldaláról, sikeres tédékás hallgatók pedig a hallgatói oldalról. Emellett a szervezés szépségeiről is szó lesz, és elmondjuk, hogyan tudsz Te is bekapcsolódni, ha kedvet érzel az ilyesmihez.

Az összegyetemi esemény honlapja itt, regisztrációs linkje itt elérhető. Facebook eseményt is csináltunk: kérlek, lehetőség szerint mindkét helyen jelöljétek, ha jöttök, hogy az egyetemi szervezők lássák a teljes (egyetemi/kari) létszámot, mi pedig tudjuk, hogy külön hozzánk hányan jöttök majd.

Részletes program

18.00 – 18.05: Köszöntő (Müller Viktor)
18.05 – 18.30: Kovács Mihály: Miért jó kutatni és hogyan kapcsolódhatsz be? (Tanácsok a témavezető szemszögéből)
18.30 – 19.00: Kovács Zoltán, Miskolczi Christina, Jezsó Bálint: Tédékázás hallgatói szemmel
19.00 – : kötetlen beszélgetés, hallgatói kérdések és válaszok.